KALENDER

  1. lør 26. okt 2019

    Jæren Fjordhestlag

    • A00 - Følkurs
  2. søn 08. sep 2019

    Nordlandshest/lyngshest i Midt Norge

    • B2 - Miljøtrening
Vis heile kalenderen

Foredrag med Vetrinær Helen Indrebø

Lokallag Førde Fjordhestlag
Dato start 2018-10-29
Kurs A0
Kursstad Førde Kommune side lokaler på Øyrane.
Instruktør/dommar Vetrinær Helen Indrebø
Helen Indrebø tidlegare Førdianar.Tok vetrinær utadanning i Noreg. Flytta, og no busett i Sverige, der ho arbeider som vertrinær. Eigen klinikk. Alltid drive med hest, kan syne til Norgesmeister med hingsten Helgfin.No driv ho med oppdrett av Fjordhest.Og synt fleire premierte hingstar og hopper, både i Norge og Sverige.

Måndag 29.10 kjem ho til Førde for å halde foredrag om hestens tenner,munnhole samt bitt tilpassing.For å få nok deltakarar, har ein ikkje bedt henne om å kun halde seg til "manus" som ligg i fokus unghest planen. Tenner, munnhole og forutsetningar for bruk av bitt og forebygging av skader er generellt eit viktig tema for hesten si helse.

Vi har ikkje påmelding men opna opp for deltaking for alle som er medlem i Norges Fjordhestlag.
Kontaktperson Marie Hagen, 41459298, marie.hagens@hotmail.no
Anna informasjon Sidan dette er teorikurs vert det helde på Førde Kommune sine lokaler, der har ein tilgang til internett og Power point presentasjon.

Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Norges fjordhestlag Landslaget for nordlandshest/lyngshestLandslaget for dølahest

 

 

Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Veir AS