KALENDER

 1. fre 08. des 2023

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A0 - Grunnkurs for unghesteiere
  • B3 - Rekruttering
 2. fre 13. okt 2023

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A00 - Følkurs
  • B1 - Skeid
 3. fre 13. okt 2023

  Ottadalen

  • A2 - Tømmekjøring
 4. lør 07. okt 2023

  Dalsfjorden/ Ytre Sogn Fjordhestlag

  • A00 - Følkurs
Vis heile kalenderen

Fokus unghest modul A2 og A3 - kurs 1 av 2

Lokallag Akershus Dølahestlag
Dato start 2022-10-29 00:00:00
Dato slutt 2022-10-30 00:00:00
Kurs A2 - Tømmekjøring
A3 - Innkjøring
Kursstad Søndre Aas Gård og miljøsenter, Holmlia, Oslo
Instruktør/dommar Sara Kinge Bergland
Sara Kinge Bergland er en aktiv konkurranse kusk og rytter med lang erfaring i trening av unghest. Mange av hestene hun har i rideskolen på Søndre Aas er trygge, gode hester hun selv har kjørt og ridd inn. Flere av dem går i to-spann og har vært brukt både i oppdrag og konkurranser. Hun har lang erfaring som instruktør og jobber som dette i det daglige på Søndre Aas.
Kontaktperson Frida Brenna, 98606633, fribre@gmail.com
Anna informasjon Det er planlagt to kurs med ca en måneds mellomrom der målet er at hest, kusk og instruktør blir godt kjent. Dette er kurs 1 av 2. Ekvipasjene får 'hjemmelekser' mellom kurs 1 og 2 slik at målet om å spenne for og kjøre hesten for første gang er mer sannsynlig. Kursene vil være åpne som individuelle kurs også.

Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til post@unghest.no

Norges fjordhestlag Landslaget for nordlandshest/lyngshestLandslaget for dølahest

Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Veir AS