KALENDER

 1. fre 08. des 2023

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A0 - Grunnkurs for unghesteiere
  • B3 - Rekruttering
 2. fre 13. okt 2023

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A00 - Følkurs
  • B1 - Skeid
 3. fre 13. okt 2023

  Ottadalen

  • A2 - Tømmekjøring
 4. lør 07. okt 2023

  Dalsfjorden/ Ytre Sogn Fjordhestlag

  • A00 - Følkurs
Vis heile kalenderen

Vekst under drektighet
Hoppa er drektig i omlag 11 månader. Hovuddelen av fosterveksten skjer i dei siste månadane av drektigheita, frå månad 8 til 11. Dei første 7 månadane veks følet berre 19% av den totale fødselsvekt. Veksten stig kraftig mot slutten av drektigheita og ender på heile 30 % vekst av total fødselsvekt den siste månaden.
Les meir her.

\r\n

Riktig fòring av hoppe og føll er en forutsetning for utviklingen og god helse. Veterinær Silje Rosenberg 
har skrevet to artikler om temaet.En omhandler fòring av avlshopper på de forskjellige stadiene av drektigheten, og om hvilke behov den drektige hoppa har. Her advarer hun også om overfòring tidlig i drektighetsstadiet.
Les hele artikkelen her

Rosenbergs andre artikkel handler om fòring av føll, og deres behov. Føllets utvikling og helse er avhengig av riktig fòring. Det er viktig å huske på at føll ikke er små,voksne hester, men har egne behov,påpeker Rosenberg. Mer om fòring av føll kan du lese her

Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til post@unghest.no

Norges fjordhestlag Landslaget for nordlandshest/lyngshestLandslaget for dølahest

Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Veir AS