Kommende kurs:

 1. tor 23. mai 2024

  Hardanger og Voss dølahestlag

  • A2 - Tømmekjøring
  • A3 - Innkjøring
 2. lør 25. mai 2024

  Glåmdal Dølahestlag

  • A5 - Innridning
 3. fre 31. mai 2024

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A2 - Tømmekjøring
 4. lør 15. jun 2024

  Gudbrandsdal dølahestlag

  • A4 - Bruksprøvekjøring
 5. lør 15. jun 2024

  Vestoppland Dølahestlag

  • B5 - Forberedelse kuskesertifisering
 6. lør 06. jul 2024

  Glåmdal Dølahestlag

  • B4 - Utstillingsforberedende kurs
 7. man 22. jul 2024

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A1 - Temming
 8. ons 24. jul 2024

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A3 - Innkjøring
 9. fre 26. jul 2024

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A0 - Grunnkurs for unghesteiere
 10. lør 17. aug 2024

  Vestoppland Dølahestlag

  • B4 - Utstillingsforberedende kurs

Retningslinjer for tildeling av midler til arrangering av kurs og konkurranser for unghest:

 

Kurs

Lokallag av de tre nasjonale raseorganisasjonene for fjordhest, dølahest og nordlandshest/lyngshest kan få tilskudd. Krav for tilskudd:

1. At arrangør og søker er et lokallag i et av de tre norske landslagsorganisasjonene:
Landslaget for dølahest, Norges fjordhestlag eller Landslaget for nordlandshest/lyngshest.

2. At arrangør må søke på midlene minimum 4 uker før planlagt kursdato på elektronisk søknadsskjema via nettsiden (krever innlogging). Det er et krav at søknaden sendes inn i tide, slik at arrangementet kan legges ut på nettsidens kalender. Sekretariatet behandler innkomne søknader fortløpende. 

3. At arrangør gjør greie for innholdet i kurset, og hvem som skal vere kursinstruktør. Instruktør må godkjennes av Fokus Unghest.

4. At arrangør må rapportere via skjema på nettsiden i etterkant av kurset med nødvendig innhold (krever innlogging). Komplett deltakerliste skal vedlegges elektronisk. Se mal på skjema her. Det kreves også bilder fra arrangementet (bildene vil også legges ut på nettsiden/Facebook-siden) for å få godkjent rapporten. Bilder kan ikke lastes opp via rapport, men må sendes med e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Rapportering må være arbeidsgruppa i hende innen 3 måneder etter modulen er gjennomført, ellers faller tilskuddet bort.

5. At målgruppa for kurset skal være unghest, og deltakende hester må i hovedsak være i alderen 0-3 år. Enkelte moduler, som for eksempel rekrutteringsmodulen, Skeid og innridning er også åpne for eldre hester.

6. At over 50% av hestene som deltar er av de tre små nasjonale rasene dølahest, fjordhest og nordlandshest/lyngshest.

7.  Kurs som varer en dag får kr 2500 i tilskudd. Kurs som varer 2 dager (helgekurs) får kr 5000 i tilskudd. Grunnkurs for unghesteiere (3 timer teorikurs) får kr 2000 i tilskudd. Det gis maksimalt kr. 5000 i tilskudd per helgearrangement, med unntak av tilfeller hvor grunnkurs (3 t) arrangeres fredag. Det innvilges normalt ikke tilskudd til samme modul flere ganger innen et kalenderår, men vi gjør oppmerksom på at det er fullt mulig å søke om fritak for dette. Gode grunner kan være store geografiske avstander i lokallagsområdet, mange nye medlemmer, skjevhet i aldersfordeling på hester osv.

8. Konto for utbetaling av tildelte midler må tilhøre lokallaget og tilskudd skal synliggjøres i lokallagenes årsregnskap.

 

Tilskudd til lokallag ytes fortløpende gjennom året, så det settes et forbehold om gjenværende midler på søknadstidspunktet.
  

 

Skeid

 Lokallag av de tre nasjonale raseorganisasjonene for fjordhest, dølahest og nordlandshest/lyngshest kan få tilskudd. Skeid er kun for de tre små nasjonale rasane. Skeid skiller seg fra de andre modulane i dette kravet. Krav for tilskudd:


1. At arrangør og søker er et lokallag i et av de tre norske landslagsorganisasjonene:
Landslaget for dølehest, Norges fjordhestlag eller Landslaget for nordlandshest/lyngshest. Det er åpent for å samarbeide med andre lag og foreninger, men tilskuddet skal gå til et lokallag for de nasjonale rasene.

2. At arrangør søker på midlene i forkant av konkurransen på elektronisk søknadsskjema (krever innlogging).

3. At arrangør gjør greie for innholdet i konkurransen, og hvem som skal være dommer.

4. At arrangør sender inn en rapport i etterkant av konkurransen med nødvendig innhold (krever innlogging).

5. Skeid som varer en dag får kr 2500 i tilskudd. Skeid som går over 2 dager får kr 5000 i tilskudd. 

6. Konto for utbetaling av tildelte midler må tilhøre lokallaget og tilskudd skal synliggjøres i lokallagenes årsregnskap.

Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til post@unghest.no

Norges fjordhestlag Landslaget for nordlandshest/lyngshestLandslaget for dølahest

Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Veir AS