Kommende kurs:

 1. man 22. jul 2024

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A1 - Temming
 2. ons 24. jul 2024

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A3 - Innkjøring
 3. fre 26. jul 2024

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A0 - Grunnkurs for unghesteiere
 4. lør 03. aug 2024

  Nordlandshest/Lyngshest avd. Rogaland og Agder

  • B4 - Utstillingsforberedende kurs
 5. fre 09. aug 2024

  Alslaget for Lyngshest i Troms

  • A3 - Innkjøring
  • A5 - Innridning
 6. lør 10. aug 2024

  N/L laget i Hålogaland

  • A3 - Innkjøring
 7. fre 16. aug 2024

  Eid Fjordhestlag

  • A4 - Bruksprøvekjøring
 8. fre 16. aug 2024

  Alslaget for Lyngshest i Troms

  • B4 - Utstillingsforberedende kurs
 9. lør 17. aug 2024

  Vestoppland Dølahestlag

  • B4 - Utstillingsforberedende kurs
 10. fre 23. aug 2024

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A4 - Bruksprøvekjøring

Denne konkurransen arrangeres i ulike klasser tilpassa fra føll og oppover og for ulikt nivå hos bruker av hesten

Kurs: Skeid
Kursform: Konkurranse, spesielt utforma for de tre nasjonale hesterasene dølahest, fjordhest og nordlandshest/lyngshest. Andre hesteraser kan ikke delta.
Kursvarighet: Vanligvis i løpet av 1 dag - gjerne i forbindelse med andre arrangement, som utstilling eller liknende, eller som et frittstående arrangement.
Målgruppe: Hester av de tre små nasjonale hesterasene og deres eiere/brukere. Alder på hestene; fra føll til voksne avhengig av hva slags øvelser og vanskelighetsgrader arrangøren velger. 
Hestens erfaring: Fra ingen spesielle forkunnskaper til velutdanna kjøre- og ridehester avhengig av arrangørens valg av klasser. Hesten må minimum kunne leies. 
Arrangør Lokallag for en av de nasjonale hesterasene, eller flere lokallag sammen.
Kursholder/dommer: Arrangøren velger kursholder de ønsker å bruke og beskriver vedkommendes kompetanse (kort) i søknad om tilskudd. Avhengig av hvilke klasser arrangøren setter opp vil kravet til dommerens erfaring og kompetanse variere. Bruksprøvedommere og andre med erfaring med og interesse for en eller flere av disse rasene vil være godt egna. Også annen kompetanse og erfaring vil kunne være aktuell som dommer. Fokus Unghest skal godkjenne dommer.
Tilskudd: Fokus unghest gir 2500 kr i tilskudd per konkurransedag etter søknad, dersom opplegg, kursholder og gjennomføring godkjennes.

Fokus Unghest tildeler 2000 kr i tilskudd for andre Skeid-arrangement som ikke er konkurranser, men som har til hensikt å vise fram, prøve ut og rekruttere til Skeid. Arrangementet må bekjentgjøres for medlemmene i lokallaget og gjerne en åpen publikumsinvitasjon der det er naturlig. Søkning og rapportering gjøres på vanlig modul B1 - Skeid-skjema, men søker må gjøre oppmerksom på at det er en annen form for Skeid enn konkurranseformen
Deltakeravgift: Arrangøren fastsetter deltakeravgift i tråd med regelvertket på www.hesteskeid.no og er ansvarlig for gjennomføring (annonsering, lokaler, avtale med kursholder osv.)

Skeid

Skeid er en konkurranseform for de tre nasjonale hesterasene, dølahest, fjordhest og nordlandshest/lyngshest, og er utviklet for at disse rasene skal få vise seg fram fra sin beste side. Regelverker er godkjent av alle raselagene per 1. januar. Oppdatert regelverk og annen nyttig informasjon ligger på Skeid-sidene: www.hesteskeid.no 

MInner om at dømmeskjema skal sendes Skeid-sekretariatet når arrangementet er over. Send på epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og merk eposten med Skeid.

 

Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til post@unghest.no

Norges fjordhestlag Landslaget for nordlandshest/lyngshestLandslaget for dølahest

Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Veir AS