KALENDER

 1. lør 14. apr 2018

  Førde Fjordhestlag

  • A2 - Tømmekjøring
 2. lør 14. apr 2018

  Førde Fjordhestlag

  • A3 - Innkjøring
 3. lør 07. apr 2018

  Førde Fjordhestlag

  • B4 - Utstillingsforberedende kurs
 4. lør 10. feb 2018

  Førde Fjordhestlag

  • A1 - Temming
 5. lør 30. des 2017

  Magni

  • A4 - Bruksprøvekjøring
 6. lør 16. des 2017

  gudbrandsdal

  • A3 - Innkjøring
Vis heile kalenderen

Denne konkurransen arrangeres i ulike klasser tilpassa fra føll og oppover og for ulikt nivå hos bruker av hesten

Kurs: Skeid
Kursform: Konkurranse, spesielt utforma for de tre nasjonale hesterasene dølahest, fjordhest og nordlandshest/lyngshest. Andre hesteraser kan ikke delta.
Kursvarighet: Vanligvis i løpet av 1 dag - gjerne i forbindelse med andre arrangement, som utstilling eller liknende, eller som et frittstående arrangement.
Målgruppe: Hester av de tre små nasjonale hesterasene og deres eiere/brukere. Alder på hestene; fra føll til voksne avhengig av hva slags øvelser og vanskelighetsgrader arrangøren velger. Det kan arrangeres Skeid for en av rasene for eksempel Dølaskeid. Konkurransen skal da likevel være åpen for hester av de to andre rasene, men en fjording eller nordlandshest/lyngshest kan ikke delta i konkurransen om tittelen dølaskeidmester og tilsvarende for de andre tasene. Det kan også arrangeres nasjonalSkeid; da konkurrere de tre rasene på lik linje om tittelen nasjonal Skeidmester. 
Hestens erfaring: Fra ingen spesielle forkunnskaper til velutdanna kjøre- og ridehester avhengig av arrangørens valg av klasser. Hesten må minimum kunne leies. 
Arrangør Lokallag for en av de nasjonale hesterasene, eller flere lokallag sammen.
Kursholder/dommer: Arrangøren velger kursholder de ønsker å bruke og beskriver vedkommendes kompetanse (kort) i søknad om tilskudd. Avhengig av hvilke klasser arrangøren setter opp vil kravet til dommerens erfaring og kompetanse variere. Bruksprøvedommere og andre med erfaring med og interesse for en eller flere av disse rasene vil være godt egna. Også annen kompetanse og erfaring vil kunne være aktuell som dommer. Fokus Unghest skal godkjenne dommer.
Tilskudd: Fokus unghest gir 2500 kr i tilskudd per konkurransedag etter søknad, dersom opplegg, kursholder og gjennomføring godkjennes.

Fokus Unghest tildeler 2000 kr i tilskudd for andre Skeid arrangement som ikke er konkurranser, men som har til hensikt å vise fram, prøve ut og rekruttere til Skeid. Arrangementet må bekjentgjøres for medlemmene i lokallaget og gjerne en åpen publikumsinvitasjon der det er naturlig. Søkning og rapportering gjøres på vanlig modul B1 - Skeid-skjema, men søker må gjøre oppmerksom på at det er en annen form for Skeid enn konkurranseformen
Deltakeravgift: Arrangøren fastsetter deltakeravgift og er ansvarlig for gjennomføring (annonsering, lokaler, avtale med kursholder osv.)

Skeid

Konkurranseformen Skeid er under utvikling. Inntil videre vil Fokus Unghest tildele tilskudd til Skeid som gjennomføres i tråd med reglene som de tre ulike organisasjonene til enhver tid anbefaler/har liggende på sine hjemmesider, bruker en dommer med kompetanse som Fokus Unghest godkjenner og som rapporterer tilfredsstillende.

Fokus Unghest ønsker en tilbakemelding fra arrangøren som omhandler valg av hindere og erfaringer fra arrangører, deltakere og publikum, der det var publikum. Bilder tas også gjerne i mot! Skeidarrangementet må foregå i tråd med intensjonene somer lagt ned i regelverket for Skeid.

 Det er under utvikling et felles kjerne-reglement for Skeid som er likt for alle de tre rasene. Det er også meninga at enkelte egenskaper i hestene kan registreres i løpet av utvalgte Skeid-konkurranse til bruk i hestens avlsverdi. Dette krever et mer langsiktig utviklingsarbeid som samfaller med utviklingsarbeidet for endring av utstillingssystemet for de tre aktuelle rasene.

Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Norges fjordhestlag Landslaget for nordlandshest/lyngshestLandslaget for dølahest

 

 

Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Veir AS