Kommende kurs:

 1. ons 26. jun 2024

  Alslaget for Lyngshest i Troms

  • A1 - Temming
  • A5 - Innridning
 2. lør 06. jul 2024

  Glåmdal Dølahestlag

  • B4 - Utstillingsforberedende kurs
 3. man 22. jul 2024

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A1 - Temming
 4. ons 24. jul 2024

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A3 - Innkjøring
 5. fre 26. jul 2024

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A0 - Grunnkurs for unghesteiere
 6. lør 03. aug 2024

  Nordlandshest/Lyngshest avd. Rogaland og Agder

  • B4 - Utstillingsforberedende kurs
 7. lør 10. aug 2024

  N/L laget i Hålogaland

  • A3 - Innkjøring
 8. fre 16. aug 2024

  Eid Fjordhestlag

  • A4 - Bruksprøvekjøring
 9. lør 17. aug 2024

  Vestoppland Dølahestlag

  • B4 - Utstillingsforberedende kurs
 10. fre 23. aug 2024

  Hemnes og Rana Dølahestlag

  • A4 - Bruksprøvekjøring

Å ha kunnskap hestens balanse er viktig for å forstå hvordan vi påvirker hesten under trening.
Hesten har et tungt hode og hals, og på grunn av det bærer den en større andel av sin vekt på framparten. I bevegelse bruker den hode og halsen til å påvirke balansen. Ridning handler om å forbedre hestens balanse, og flytte mer av vekten til bakbeina. For at hesten skal kunne bære seg grasiøst og og effektivt må man se på hvilken holdning som best hjelper hesten med å gjøre akkurat dette. Les mer i Tonja Dausend sin artikkel om hestens balanse her

\r\n

 

\r\n

Hester som vert ridd med ekstremt høgt hovud og hals får eit hemma rørslemønster
viser ny forskning ved Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Skritt er den gangarten der hesten vert mest påvirka av rytteren. Ekstremt høg hovud- og halsposisjon under riding hemmer hesten sitt rørslemønster, jamnført med hester som blir ridd i ein meir fri form eller med lågare hovud. Ved visse hovud- og halsposisjonar kan rytteren oppleve at hesten legg meir vekt på bakbeina og tråkker betre innunder seg, men rytteren sin opplevelse av hesten stemmer i dette tilfellet ikkje overens med verkelegheita.
Les meir her.

Velkommen til Fokus unghest!

Denne nettsiden er tenkt å være en ressurs for deg som driver eller vil drive med unghest. Unghest.no Vil fungere som en base med nyttig informasjon som bruk og hold av unghest. 

Unghest.no er resultatet av et samarbeid mellom Norges Fjordhestlag, Landslaget for dølehest og Landslaget for nordlandshest/ lyngshest. Bakgrunnen for prosjektet er behovet for å øke interessen for hold og bruk av unghest. Målet er å stimulere til økt aktivitet i lokallagene og tilby kunnskap om trygg trening av unghest. Dersom du vil lese mer om Unghestprosjektet, ta ein kikk til på menyen øverst på nettsiden.

På unghest.no vil du finne artikler om blant annet trening, fôring og stell av unghest, samt informasjon om kurs, utstillinger, tips til treningsprogram, råd om oppstallingsformer og andre ting.

Vil du at ditt lokallag skal arrangere unghestsamling/kurs? Ta kontakt med styret i ditt lokallag! For informasjon om ulike kursmoduler, og reglement for utbetaling av støtte, til kurs se i menyen øverst på siden. 

Dersom du vil gi ei tilbakemelding på nettsiden, eller dersom du har en ide til hva som burde ha vært her, send oss gjerne tips på e-post til post@unghest.no

Norges fjordhestlag Landslaget for nordlandshest/lyngshestLandslaget for dølahest

Unghest.no er eit samarbeid mellom  Norges Fjordhestlag - Landslaget for Dølehest - Landslaget for Nordlandshest/ Lyngshest - Norsk hestesenter Webdesign: bbd.no  Nettløsning: Veir AS